Sport Stacking

Københavns Sport Stacking Klub - Vi stabler positive pyramider!


Om Sporten

Sport Stacking er en sport, der handler om effektivitet, koncentration og tid. Sporten går i korte træk ud på at stable 9 eller 12 specialdesignede krus i forudbestemte sekvenser med lysets hastighed.


"Sport Stacking", "Speed Stacking" eller "Cup Stacking" stammer fra 1980'ernes Californien, hvor en gruppe elever begyndte at stable kakaokopper som en form for adspedelse i studielivet. Denne besynderlige aktivitet fangede en vågen idrætslærers øjne, og han optimerede spillet til en rigtig sport med udstyr, regler og konkurrencer.


Speed Stacks® er i dag den førende producent indenfor Sport Stacking udstyr. Virksomheden, ejet af selvsamme idrætslærer som først så potentialet i sporten i 1980'erne, har hovedsæde i Denver, Colorado. Herfra designes, udvilkes og markedsføres sporten til resten af verden.


Speed Stacks DK er den danske gren af Speed Stacks®. Belligende i Herning administrerer Speed Stacks DK salget af udstyr til Skandivnavien samt udvælgelse og godkendelse af landsholdet. For mere om Speed Stacks DK samt køb af udstyr eller ansøgning til landsholdet, se da deres hjemmeside her.


Rekorder sættes til WSSA godkendte konkurrencer. WSSA, eller World Sport Stacking Association, er en organisation administreret af Speed Stacks®. Klubber eller privatpersoner kan sende en ansgøgning om at arrangere en konkurrence til WSSA, som derefter godkender den og kan tilbyde assistance til dommertræning og organisation. WSSA publicerer også regelbogen for Sport Stacking, samt verificerer alle rekordforsøg sendt fra godkendte turneringer. Se alle verificerede verdens- og danmarksrekorder på WSSA's hjemmeside her.

Hvem kan være med?

Kort fortalt erSport Stacking er en meget tilgængelig sport for alle.

Kssk har medlemmer fra 6 år til 70 år så alle kan være med i denne sport. Over hele verden konkurrerer unge som gamle, drenge og piger, kvinder og mænd. Sport Stacking kan bringe familien sammen i Forældre-Barn Doubles eller starte nye venskaber i Relays.


Studier har vist at Sport Stacking gavner øje-hånd koordination, reflekser og koncentration. Sporten kræver ingen specielle atletiske forudsætninger og er meget nem at lære.Til konkurrencer konkurrerer man mod folk i sin egen alder og køn, men specielt på sociale medier deler "stackere" fra hele verden deres oplevelser, sejre, nederlag, personlige rekorder og træningstips. Dermed kan sporten gøre både børn og voksne til tolerante, internationalt mindede individer med et stærkt globalt netværk.

Kontakt os: kbhssk@gmail.com - +45 30 57 86 66 - CVR: 33689012